Grupp: Huvudforum

Här är lösningen för Aktieguiden

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-06-05 03:23:24

Alltså business ideen till forumet är inte bra. Det är flera problem med forumets business ide som sådan.

Det finns i huvudsak 2 sätt att tjäna pengar på ett forum som detta. Antingen tar man betalt som för medlemsskap eller så måste man ha annonsintäkter. För att göra en lång historia kort så kan man snabb dra slutsatsen att volymen av folk här inne är alldeles för låg.

Kom ihåg att det enda värdet detta forum erbjuder är vad forumsmedlemmarna skriver. Om det inte finns någonting interessant att läsa så är det ingen mening att logga in här överhuvudtaget. Ännu mindre mening att betala pengar för att logga in här.

Så den viktigaste frågan är. Hur skall vi få flera folk att skriva här inne så att ännu flera folk vill komma hit att antingen bara läsa inlägg eller att ta del i diskusionen. För att på så sätt få ännu fler människor att tycka att det är interessant att logga in här?

Idag är det några problem med forumets business ide.

1. Forumets målgrupp är alldeles för liten. Det är inte tillräckligt med TA traders i Sverige för att skapa stor volym.

2. Istället för erbjuda folk ett värde, som är att ha tillgång till kvalitetsinlägg, så gör man helt tvärtom. Man skapar slutna grupper så att vanligt folk som loggar in här inte har något spännande att läsa. Kanske inte så lätt att se för ägaren av forumet men detta är fullständigt ologiskt. Man är tydligtvis rädd för att dom få bra skribenterna här inne skall försvinna?? Hallo! Dom har redan försvunnit. Några få håller till i slutna forum vilket betyder att dom är borta för 99,99999% av sveriges befolkning.

Mao så tillför som så kallade bra skribenterna absolut ingenting av värde till vanligt folk som loggar in här. Därmed skapas heller inget värde för forumet. Vill man ha slutna grupper så finns det tusentals av andra ställen att diskutera på, som till ex på facebook.

Volymen av folk här inne visar att någonting inte stämmer.

Altså antingen är TA intresset i sverige för litet för att bara ha ett forum om TA och trading. Eller så är kvaliteten på forumet så dåligt att dom som är interesserade inte vill skriva här. Egentligen är det skitsamma om det är det ena eller det andra, frågan är vad kan man göra för att förbättra forumets business ide.

1. Utvidga målgruppen. Definera forumet som ett aktieforum - inte som ett TA och tradingforum där TA och trading är en del av forumet och locka hit folk som är interesserade i vanlig fundamentalanalys. Jag hävdar att de flesta som köper aktier hellre läser Fundamental analys än TA. Så att ta in vanliga aktiehandlare som målgrupp vill göra det enklare att tjäna pengar. Det är där volymen finns!

2. Forumet kan inte vara rädda för att några hårsåra skribenter skall tröttna på att skriva här. Man måste ge folk tillgång på allt. Antingen får alla tillgång på allt gratis eller får man tillgång på något gratis men för att få tillgång till prime information får man betala. Ta bort alla slutna sälskap och grupper. Dom tillför 0 värde.

3. Minska skribenternas inflytande på hur forumet skall utvecklas. Om man gör en solid business strategi så kan man skita i hårsåra skribenter. Är business ideen stark nog så spelar det ingen roll om någon tycker si och så. Det är ju ofta cirkus här inne. Mycket mer cirkus än på andra forum. Det är för att alla skall ha sitt att säga. För att göra en lång historia kort. Det fungerar inte!

Vad gäller annonsering finns det flera sätt att tjäna pengar. Antingen säljer man egna annonser eller så kan man använda ett annonsnätverk eller så kan man ha på affiliate annonser på websidan. Vad gäller affiliate annonsering så borde annonserna på forumet ligga nära till hands om vad forumet handlar om. Dvs aktier och trading… eller kanske bank och finans.

Så för att få mera läsare – gör en ny bunsiess strategi (dvs utvidga målgruppen). Sen skit i hårsåra skribenter, volymen måste upp. Pröva flera typer av annonsering samtidigt och se hur man kan maximera intäkterna. Inte var rädda för att ha annonser på sidan, folk som inte gillar annonser får gå till ett annat forum.

Websidan borde igenom en redesign. Andelen annonsplats måste upp och annonserna som är uppe måste smälta in med innehållet. Detta är viktigt av flera anledningar:

1. Läsare och skribenter (medlemmarna) måste se annosnerna.

2. Annonserna måste vara av ett relevant innehåll.

3. Det är alltid bra om CTR är hög (click through rate), detta tillför alltid värde för websidan antingen man använder ett annonsnätverk eller affiliates annonser.

4. Om annonserna smälter inn bra websidans innehåll så upplevs dom inte som störande av läsarna.

osv. osv.

Själv lever jag på att driva internet trafik i olika brancher plus att jag hjälper andra företag att marknadsföra sig på internet.. så jag slår inte löst i luften här.

Well nu har ni kanske fått något att tugga på.

Mvh Silicon Valley

"In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
81
Gilla!
2016-06-05 09:46:10

Kompletterar med att de flesta blir matta när omx inte går upp.

Vissa här sitter med stora trötta portföljer som gått ned i dagsläger och de går lite i baklås när de inte går upp.

Man har haft statligt stöd i många år med låg ränta och tryckpresspengar.

Man har blivit bortskämd med att de allmänna skall garantera 10 % om året vi CB satsningar och skattsedlar.

Till o med det maniska mycket erfarna bullgänger är ju nedtonat. Å de säger inte lite. Vissa där har ju hjärntvättas med program lyx grande a la FED protection team ;))

Man har historiskt sett kunna livnära sig på att häckla och köra med folk som trott ned eller som inte bara gnatar om upp varje dag.

De är utan näring nu, men de kommer igen när index går upp. När omx går över 1450 i framtiden kommer kacklet gå mot max igen.

Nu skriver de som utgör basen i forumet. De som funkar åt båda håll och de som inte behöver gå till attack mot någon för att skriva vad man tror.

Björngänget det talas om finns inte i verkligheten utan det är bara hjärnspöken för de hårdast hjärntvättade.

Det är lättare att spela erfaren o allan när allt går upp.

0
Ogilla!
77
Gilla!
2016-06-05 09:47:47

Vi ser samma sak på DI.

Skrivs mycket mindre där.

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-06-05 09:52:26

Aktieguiden har en bra framtid.

Det gäller att se helheten o inte falla för att tumma på grundläggande principer i beteende.

0
Ogilla!
80
Gilla!
2016-06-05 10:07:36

Som Expertdirekt sa en gång i tiden. Ni som inte vet vem han är så var han vid det tillfället en gudabenådad trader. Han hade vid denna tidpunkt max flyt.

Han var rolig att samtala med samtidigt som han kunde bolla in 800 papp en kväll.

I grund o botten är det ett bullspel.

Därför kommer skrivandet öka här på AG när indexen går uppåt igen.

Han har givetvis rätt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
138
Gilla!
2016-06-05 12:21:35

Aktier är ett bulls game of course. Så länge vi trycker pengar varje år och har 2% inflationsmål och halverar pengars värde var 34 år är kommer det att förbli ett bulls game.

Mvh Civ

1
Ogilla!
171
Gilla!
2016-06-05 12:46:35

#0: Ja, det är klart att du har helt rätt i att alla intäktsmodeller kräver mycket trafik. Argumenterar inte med dig över huvud taget på den punkter. Det som främst driver mer trafik är mer och bättre innehåll och det som ger mer och bättre innehåll är summan av mer trafik och mer och bättre innehåll.

När jag byggt om AG för ungefär 5 år sedan var det framför allt att göra AG öppnare och ha fler och bättre annonsplatser som var de stora målen. Då hade vi fyra annonsplatser om jag inte minns fel, i toppen, under chatten, längst ut till höger och i forumet.

Vi gjorde också om så att alla kunna läsa och skriva i öppna grupper utan att aktivt gå med i grupperna.

Tekniskt sätt blev sajten mycket mer "google-vänlig" och indexerades mycket bättre.

AG Insider var frivilligt.

Låter ju som guld och gröna skogar, eller?

Vad gäller annonsintäkter så har det varit i princip obefinliga på AG, trots att trafiken bitvis varit riktigt bra. Jag driver ju t ex även Hitta e-boken och Hitta ljudboken som har annonser och provision på förmedlade köp. Trafiken där är knappt en tiondel av AG's, men intäkterna har nog varit det tiodubbla. AG och dessa sajter delar server, så det har varit dessa sajter som betalat för AG's drift.

Eftersom det tjafsats så mycket, så har ju tyvärr all utvecklingstid gått till att begränsa forumet, t ex ignorera-funktionen, återgått till att man får gå med i öppna grupper, "ogilla" för att undvika att folk anmäler sådant som inte bryter mot några regler, etc.

Jag önskar att det vore så lätt som att öppna allt och ösa in annonser som var lösningen. Men jag har kört det här forumet i 17 år nu. Hittills testat allt som någonsin kommit på förslag (det är därför vi så ofta ber er att inte komma med alternativa lösningar när vi gör en förändring). Men faktum är att inget hittills fungerat särskilt bra.

Nu testar vi denna lösning.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-06-05 22:52:55

Jag förstår.

Men vad har du gjort för att utvidga målgruppen?

Om du skall klara av att tjäna några pengar på aktieguiden.com är jag ganska stensäker på att du måste utvidga målgruppen till att inkludera alla som handlar aktier. Inte bara traders som är interesserade i trading.

Jag har lite problem att se för mig hur annonserna tidigare såg ut. Men om du har haft bra trafikvolym och om du inte har klarat att tjäna pengar annonsering så är det 2 möjliga förklaringar:

1. Annonsplaceringarna har varit för dåliga.

2. Annonserna som har visats har inte varit tillräckligt interessanta för läsarna här inne.

Det ena eller det andra eller både 1 och 2 samtidigt.

Det med privata grupper som folk inte har tillgång til. Om du vill tjäna pengar på aktieguiden måste alla ha en möjlig tillgång till allt som skrivs.

Tänk att du skal bli aktiekund hos en bank. När du blivit kund säger banken till dig. "Du får bara tillgång till några analyser av våra analytiker. De bästa analytikerna, deras analyser är hemliga". Hade du verkligen viljat att bli kund hos denna banken?

Alltså jag försöker inte klanka ned på dig. Stort credit till att du driver detta forum av eget interesse utan att tjäna pengar, det är respekt.

Det jag försöker att säga är att sannolikheten att du kommer att tjäna några särskilda summor pengar på den nya strategien är väldigt liten. Om du inte ändrar strategi.

mvh

Mvh Silicon Valley

"In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"

1
Ogilla!
115
Gilla!
2016-06-06 17:52:44

Jag har lite svårt att förstå vad du menar med målgruppen. Det är ett aktieforum. Vi har aldrig uttryckligen sagt att den TA skulle vara mer välkommet än FA eller liknande. Att diskussionerna mest handlat om TA är nog mer ett resultat av att det är mest TA-folk som velat diskutera än att vi skulle gjort något aktivt för att det blivit så. Vi har till och med haft publika grupper för FA.

Vi kommer inte ta bort dom privata grupperna. Och jag kan garantera dig att om det är något som skulle få medlemmar att försvinna för gott är det just det. Att ta bort dom skulle inte leda till mer aktivitet i öppna grupper. Tvärtom.

Vad gäller annonserna så har placeringarna varit bra. Däremot har de genererat liten CTR, så antingen är innehållet kass eller så är ni helt immuna mot dom. Jag gissar på en kombination, men eftersom AG till så stor del består av återkommande och långvariga besökare så ser man nog förbi annonser, trots bra placeringar.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-06-06 19:46:29

måste man klicka på anonserna för att ni får in deg?

jag hade ett enkelt förslag, dvs marknadsföra som ett ställe där traders kan lägga in sina charts, ist för en och en annan blogg , fb eller twitter. alla seriösa traders jkan skapa nån sorts öppet , eller dold arkiv, eller både och. om killarna från twitter dras hit med sina charts så dra efter sig sin följe. my 2c

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-06-06 20:20:22

Beror på vilken typ av annons det är, men ofta är det så ja.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

1
Ogilla!
110
Gilla!
2016-06-07 02:50:16

Johan - det är just det som är problemet. Om du bara har en liten skara människor som kommer hit så har websidan nästan inget annonsvärde. Om man skall kunna tjäna pengar på annonser måste det vara trafik volym. Därför blir det fel att styra forumet efter några gamla travare som är inne på privata forum.

Får du inte volym är du fast i att ta medlempris för att få in några pengar överhuvudtaget.

Anledningen att bara TA folk kommer hit är det är brandet websidan har. Både av dom som hänger här sen lång tid tillbaka och blir intrycket av de nya som kommer hit. Det kan du göra någonting åt om du vill. Du måste branda om sidan till att få alla folk som är interesserade i aktier till att komma hit.

Men men jag tänker inte spendera mera tid på att få dig att tänka nytt. Jag har inte tid helt enkelt. Normalt tar jag ca 1000 kr i timmen för att hjälpa till med marknadsföring. Du verkar också bara moderat interesserad i att lyssna.

Hoppas att du begraver den ideen med privata forum. It will kill this forum

mvh

Mvh Silicon Valley

"In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"

0
Ogilla!
133
Gilla!
2016-06-08 17:42:24

jag kollade, om jag är utlogat så ser man utifrån bara inlägg i huvudforum.

om ag vänder sig till duktiga TA nissar och får dem att lägga sin charts i var sin grupp, ung som ett arkiv, och samtidigt länkar till det på twitter så kommer andra från twitter och hela internet att titta in på AG, och vips får man trafik.

bildkvaliten på twitter är dåligt , det går inte att zooma in för att läsa text på ett chart

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-06-08 19:54:12

#12: Det är fritt fram för vem som helst att dela sina inlägg på Twitter eller alla sociala media. Problemet brukar vara att få gör det.

Framför allt förr i tiden hade jag ofta sociala delningsknappar på allt man byggde i hopp om att de skulle driva mer trafik. Men vet du, till och med på en sajt som iFokus med närmare 2 miljoner besök per månad så är det i princip ingen som använder dom, så i praktiken är det bara massa extra kilobyte som behöver laddas ned. Därför har jag slutat med dom.

Däremot så är det ju inga som helst problem att fortfarande kopiera adressen från adressfältet och dela.

Det som AG skulle kunna göra bättre är att ha bättre metadata när man delar, t ex att eventuell bifogad graf visas som bild och att ett utdrag ur texten visas.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-06-08 20:15:24

har en känsla att vi inte riktigt förstår vad det andre säger

som det är nu, en som inte är inloggat på AG kan inte se inlägg i grupper, bara antagligen huvudgruppen.

så om jag länkar på twitter till en graf som jag postar i min grupp, ingen djävul ser den, inte ens jag om jag inte är inloggad.

nu är inte mina grafer av en sådant karaktär att twiterister skulle klicka som tokiga på AG för att titta i min grupp.

men

finns andra duktiga traders som är närvarande på twitter och det är dem man ska försöka locka lägga systematiskt sina grafer på AG, och sen länka var de vill, twitter, fb , tumblr eller mail.

fördelen med AG är att man kan strukturera sin material på kategorier inom en grupp, eller ett par grupper. det verkar som att folk inte inser det. det är som en relational databas nästan, allt är tillgänglig. de som skriver i en blogg, det blir en lång rad av inlägg/grafer man ska bläddra i för att hitta den rätta.

flera jänkare, enstaka traders eller tradergrupper agerar så, länkar till sina sajter från twitter

tex snubbar som länkar från twitter, och det finns många

http://www.seeitmarket.com/biotechnology-stocks-index-btk-trading-near-critical-price-level-15752/

https://www.dailyfx.com/gspilot?utm_source=Twitter&utm_medium=Kicklighter&utm_campaign=twr

5
Ogilla!
32
Gilla!
2016-06-09 09:14:20

Det var när yttrandefriheten började att begränsas på AG som problemen började komma. Tacka personer som Gausten för detta.. När man ser att demokratiska rättigheter kränks gör att folk inte vill vara med och delta längre.

2
Ogilla!
128
Gilla!
2016-06-09 13:08:27

#14: Om man publicerar inlägg i en privat dold grupp, har jag en stor känsla av att man gör det för att man inte vill att vem som helst ska se dom. Chansen att man då skulle dela detta till Twitter känns ju rätt obefintlig. Om man vill att ens innehåll ska spridas till fler, så vet man nog att man postar det i en mer allmän grupp.

Privata grupper kommer finnas kvar.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-06-09 13:30:10

den behöver inte vara dold

grupper är ett sätt att strukturera materialet, och att inte kladda huvudforumet med sina personliga åsikter. om det väcker intresse, strömmar folk in.

du verkar inte inse vilken potential AG har.

ni har ett fantastikt plattform att bygga på

återstår bara att berätta för twitter om det

det är 2016, man har en nisch produkt med stora möjligheter, det är bara att integrera med de stora aktörerna som inte kan erbjuda samma tjänster. om jag postar en chart på twitter eller fb, de är nästintill oläsbara, om de inte är väldigt enkla

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-06-10 16:12:17

Det går alldeles utmärkt att berätta för Twitter hur bra AG är. Men jag kan inte göra det. Däremot kan ni som skribenter göra det när ni skriver intressant innehåll. Och det är absolut ingenting som hindrar er att göra det idag, oavsett om det finns privata grupper eller inte.

Däremot tror jag du överskattar både viljan att dela och intresset av att klicka på vad andra delat. Längre än både Twitter och Facebook funnits har jag jobbat på reklambyråer och byggt fler kampanjsajter än jag kan minnas, gjort mängder av privata projekt som alla veler på att få trafik. Allt man gör är delningsvänligt och på kampanjsajter är ju ofta det största målet att få folk att dela den för att få mer trafik.

Lika länge har jag suttit och tittat på siffror från Google Analytics för att följa trafiken. Av 100+ projekt, har max tre fyra projekt har Facebook och Twitter haft en riktigt positiv effekt på trafiken. Och det har främst varit för att det skapats kul och viralt innehåll.

Håller med om att AG skulle kunna ha den potentialen, och jag skulle älska om det vore så. Men det krävs något annat än att Dela-knapp på sajten...

Första steget är väl bara att du skriver några sköna inlägg och delar på Twitter! ;)

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-06-10 16:20:20

nog kan jag skriva, vete fasen om det väcker intresse, men som sagt, det som jag skriver i min grupp enmansgrupp " ~ " går ej att se om man inte är inloggat, dvs ingen på twitter ser nåt om de klickar på min länk

1. jag postar i min grupp en graf

2.länkar på twitter

3.nån klickar på min länk som leder till låt oss sägaAG/~/23

4.resp. hälsar att det går inte att se nåt.

5. ...

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-06-10 16:24:45

Men VARFÖR ska du publicera det i en privat grupp om du vill att hela världen ska läsa det? Det är ju helt motsägelsefullt. Gruppen finns för att man vill diskutera med en utvald skara skribenter. Dela på Twitter gör man för att så många som möjligt ska läsa det. Det tar ju ut varandra.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-06-10 16:31:59

jag samlar min grejjer i min grupp för att inte kladda huvudgruppen, inte alla är intresserade. det är mestadels min privata arkiv, men som är öppet för de få som vill titta in.

så använder jag AG, som daglig arkiv för mina grafer, delvis darför jag jobbar och inte sitter framför min trading dator.

det är vad jag pläderar för, att inbjuda namkunniga skribenter att lägga sina ägg i egna grupper, eller kataloger om man vill kalla de så, länka sen ut på twitter och dra in trafik, och ev nya betalande medlemmar

1
Ogilla!
138
Gilla!
2016-06-10 17:31:51

Det var så det fungerade fram till att Andreas Riddare spammade sönder forumet och alla blev galna på att han raderade allt i sin egen grupp han inte gillade.

Jag gillade iofs att öppna privata grupper var helt öppna, vilket verkar vara det du är ute efter. Men trots att det var precis så i sex år så blev ju inte trafiken från Twitter så stor.

Min tanke var dock mer att fler från Google skulle hitta till AG via öppna inlägg. Men tekniskt är det ju samma.

Mvh // Johan

Webmaster på Aktieguiden

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.